Ramar

Ramar spelar en avgörande roll för hur dina posters och tavlor upplevs i ditt hem. En väl vald ram kan lyfta ett konstverk och skapa en sammanhängande och stilfull inredning. Det finns många olika typer av ramar att välja mellan, från enkla och minimalistiska till dekorativa och utsmyckade. Träramar ger en varm och naturlig känsla, medan metallramar kan tillföra en modern och industriell touch.

Välj rätt ram

Att välja rätt ram handlar inte bara om estetik, utan också om att skydda dina konstverk. En ram med glas skyddar mot damm och skador, och för mer värdefulla tavlor kan UV-skyddat glas bevara färgerna längre. När du ramar in posters, kan du experimentera med passepartout för att ge dem ett mer professionellt utseende och skapa en balans mellan bilden och ramen.

Användning av ramar

Färgmatchning är också viktigt – en ram som kompletterar färgerna i ditt konstverk kan skapa harmoni och förbättra helhetsintrycket. Ramar kan också användas för att skapa intressanta tavelväggar där olika konstverk och foton förenas genom enhetliga ramar. Oavsett om du väljer att köpa färdiga ramar eller att anpassa dem efter dina behov, kommer rätt ram att göra stor skillnad för hur dina posters och tavlor presenteras.

Historien om ramar: Från antiken till modern tid

Blank photo frame on the table

Ramar har en lång och fascinerande historia som sträcker sig över flera årtusenden. Från antikens enkla träramar till renässansens utsmyckade guldramar och modernismens minimalistiska stilar har ramar spelat en viktig roll i att skydda, förstärka och komplettera konstverk. Här är…

Skapa dina egna unika ramar

3D illustration Mockup photo frame in living room rendering

Att skapa egna ramar är ett fantastiskt sätt att ge ditt hem en personlig touch. Det är inte bara ett roligt och kreativt projekt, utan det kan också vara mer kostnadseffektivt än att köpa färdiga ramar. Här är en steg-för-steg-guide…